Mikrovlnné trouby pro efektní ohřev jídel

Snad nejefektivnějším ohřevem jídel je ohřev pomocí mikrovlnné trouby.  Není nic rychlejšího a levnějšího. Mikrovlnné trouby dokáží ohřát požadované množství jídla za zlomek času i energie než například ohřev klasické troubě nebo třeba na pánvičce na sporáku.  Mikrovlnné trouby jsou dnes hojně rozšířené takřka do každé domácnosti právě pro jejich pohodlnou obsluhu. Jsou vyráběny od jednoduchých zařízení až po ta složitá s možností programování ohřívacího procesu. Výroba první komerčně využívané mikrovlnné trouby byla spuštěna v roce 1947. Jednalo se o zařízení o výšce dvou metrů a hmotnosti 400 kg převážně používané na lodích, jídelních vozech nebo restauracích. Hojně se mikrovlnné trouby začaly prodávat až po zmenšení magnetronu japonskými vývojáři. Od roku 1967 jsou kompaktní mikrovlnné trouby, tak jak je známe dnes, používány v drtivé většině domácnosti.

Dlouho vedené spekulace o škodlivosti zdraví mikrovlnné trouby nebyly žádnou studií potvrzeny. Jídlo ohřívané mikrovlnným elektromagnetickým záření není pro lidský organismus jakkoli škodlivé.

Eko-Produtky.Cz