Uspořádaná a praktická kuchyně
Dobře uspořádaná a praktická kuchyně se vyznačuje tím, že práce respektive vaření v této kuchyni hezky odsejpá. Pokud neustále něco hledáte, věci na stole si navzájem překážejí atd., tak určitě je něco v nepořádku. Kvalitně zhotovená kuchyně musí hezky vypadat, ale nikdy nesmí svým designem narušit její praktičnost. Toho docílíte, pokud se spojíte s profesionály v tomto oboru, kteří vám dokážou poradit. Stavba nebo rekonstrukce nové kuchyně je poměrně dost velká investice a určitě se vyplatí v tomto směru se rozhodovat s rozmyslem a nic neuspěchat.
Nevyhovující uspořádání kuchyně – příčina
Nejčastější příčinou proč věci pomůcky v kuchyni nejsou uspořádány, tak aby práce v kuchyni byla maximálně efektivní jsou ty, že se zákazník neporadí s odborníkem. Odborník, který je zaměstnaný v kuchyňském studiu, by měl mít přímo v popisu práce radit potencionálním zákazníkům jaké nejlepší řešení zvolit při realizaci nové kuchyně. Pokud narazíte na kuchyňské studio, kde vám nebude nikdo schopen poradit a hlavně vysvětlit proč a co jak realizovat, raději se ohraďte na někoho jiného.
Pět malých rad na konec
- Dřez by neměl stát vedle varné desky.
- Vedle chladničky nesmí stát spotřebiče vydávající teplo.
- Pracovní desku si vybírejte podle výšky. Správnou výšku si vyzkoušejte už v kuchyňském studiu.
- Ukládací skříň vybavte raději plnými výsuvnými šuplíky, drátěné jsou nevhodné hlavně pro potraviny, kterým hrozí překlopení, vysypání či vylití.
- Troubu si raději nechte vsadit do výšky nad 80 cm, abyste se při manipulaci s horkým nádobím nepopálili. Na pečené pokrmy také lépe uvidíte.
Pokud hledáte opravdové profesionály v tomto oboru, neváhejte kontaktovat firmu Potrusil s.r.o.