Voda z kohoutku v restauraci
Voda z vodovodu v restauraci zdarma? Čím dál více zákazníků se začíná dožadovat vody z kohoutku do karafy. Balená voda je v našich restauracích dražší než pivo, i proto stále více hostů si žádá obyčejnou vodu z vodovodu. České restaurace a kavárny se zatím jen pomalu učí nabízet svým hostům vodu z kohoutku místo balené. Za odmítnutím personálu je nejčastěji obava majitele podniku ze ztráty zisku. Přitom podávání kohoutkové vody je jedním z úspěšných způsobů, jak přilákat stálé hosty. Karafa s vodou na stole je pro zákazníka signálem, že personál se o svého hosta zajímá a uvažuje také ekologicky. Hosté také ocení vstřícnost podniku a nejenže se zde budou rádi vracet, ale dovolí si i útratu za jinou položku. Voda z kohoutku pomůže výrazně vylepšit image restaurace.
Společnost Veolina Voda Česká republika připravila pro restaurace projekt s názvem „Čerstvá kohoutková? Stačí říct!“ Snaží se tímto způsobem zavést do českých restaurací a kaváren podávání vody z kohoutku. Gastronomické podniky, které začnou vodu z vodovodu servírovat, získají od společnosti Veolia Voda originální karafy na vodu od českých designérů Daniela Prišče nebo Jiřího Pelcla. Karafa na vodu se tak může stát jasným znamením, že podnik podává vodu z kohoutku. Podniky, které se zapojí do kampaně, získají informační materiály a mediální podporu, jejich kontakt budou umístěny na stránkách www.kohoutkova.cz , dostanou možnost nést speciální označení v podobě samolepek. Gastronomické podniky budou umístěny na on-line mapě a stávají se součástí kampaně k projektu. V každé restauraci navíc provede vodárenská společnost zdarma rozbor vody.